Sunday, August 25, 2019
ClothingFashionLifeStyle

10 Parasta Säästövinkkiä Vanhojen Tansseihin

10 Parasta Säästövinkkiä Vanhojen Tansseihin
25views
Rate this post

Vanhojen tansseihin valmistautuminen on kallista ja tästä syystä moni nuori säästää niihin rahaa useita kuukausia. Vanhojen tanssit ovat unohtumaton kokemus, joka ei keneltäkään tulisi jäädä kokematta vain siksi, että rahat ovat tiukalla. Tästä syystä haluamme antaa nuorille 10 helppoa säästövinkkiä vanhojen tansseihin ja niihin valmistautumiseen. 

  1. Lainaa vanhojentanssimekko lähipiiristä. Helpoin tapa säästää runsaasti rahaa vanhojen päivänä on se että vanhojentanssimekon lainaa ystävältä tai perheenjäseneltä. Tilaisuuden suurin menoerä on nimittäin mekko, joka voi uutena maksaa monia satoja euroja. Yhden käyttökerran vaatteesta summa tuntuu todella hurjalta, joten kannattaa miettiä vaihtoehtoisia keinoja mekon hankkimiseen. 
  2. Kierrä kirppikset ja kierrätä. Etenkin nettikirpputoreilta voi löytyä vanhojentanssimekkoja edulliseen hintaan. Nuoret usein myyvät juhlamekkonsa lopulta eteenpäin tilaisuuden jälkeen, joten lähes uudenveroinen mekko voi löytyä halvalla. Käytetyt mekot menevät kaupaksi nopeasti, joten kannattaa olla nopea, jos vastaan tulee oma unelmien mekko. Tavallisilta kivijalkakirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista löytyy käytettynä juhlavia asusteita, joilla vanhojen päivän tyyliin voi viimeistellä pikkurahalla.
  3. Ota selvää alennusmyynneistä. Alennusmyynneistä voi löytää päivään sopivia asusteita ja meikkejä. Talven alennusmyynnit ovat hyvä hetki penkoa kauppoja löytöjen tekemiseksi. Isot alennukset tuovat lopulta paljon säästöä verrattuna siihen, että kaiken ostaisi normaalihintaisena. Nettikaupoissa, kuten JJ’s House, on usein läpi vuoden alennuksia, joita kannattaa hyödyntää vanhojen päivää varten.
  4. Pyydä lahjaksi rahaa vanhojen tansseihin. Vanhojen tansseja edeltävä joulu on oiva hetki pyytää vanhemmilta lahjaksi rahaa vanhojen tansseihin. Kaikki vanhemmat eivät suostu maksamaan menoja, mutta monet vanhemmat antavat esimerkiksi jouluna lahjaksi rahaa ja muita tavaroita.
  5. Hanki pientä ekstratyötä. Pienet työprojektit opiskelun ohella auttavat säästämään rahaa. Koska lukion kakkosvuosi ei ole vielä kovin raskas, onnistuu työnteko opiskeluiden ohessa monelta. Osa-aikatyö tai yksittäiset työkeikat esimerkiksi lapsia hoitaen tuovat rahaa tilille ja auttavat säästöprojektissa.
  6. Tee meikki ja kampaus itse. Paljon säästöä syntyy jos juhlapäivänä meikin ja kampauksen tekee itse. Kampaajakäynti maksaa jopa yli sata euroa ja ammattilaisen tekemä meikki useita kymmeniä euroja, joten yhteenlaskettu rahasumma on suuri. Kuulas meikki on tällä hetkellä trendikäs ja sen tekeminen onnistuu onneksi hyvin kotonakin tehtynä. Kampauksen tekemiseen taas kaverin apua saattaa kaivata, mutta palkkioksi voi tarjota vaikka kahvit.
  7. Myy vanhoja vaatteita pois. Käyttämättömäksi jääneiden vaatteiden myymällä omaa vanhojen tanssien rahastoa kerätä kasaan helposti. Nuhjuiset vaatteet eivät mene kaupaksi, mutta monen kaapissa lojuu paljon hyväkuntoisia ja myyntikelpoisia vaatteita. 
  8. Järjestä asustevaihtarit ystävien kesken. Vanhojen tansseihin tarvitsee ainakin kolme tärkeää asustetta: kengät, laukun ja jonkun korun asua täydentämään. Uudet asusteet löytyvät ilmaiseksi jos pistää ystäväpiirin kanssa pystyyn asustevaihtarit, joihin kaikki tuovat vaihdettavaksi sopivia asusteita. 
  9. Säästä viikkorahasta. Vanhempien maksama viikko- tai kuukausiraha kannattaa pistää talteen vanhojen päivää varten. Koska itse tanssien lisäksi suuri menoerä ovat myös tanssien illallinen ja jatkot, saa säästetyillä rajoilla maksettua esimerkiksi sisäänpääsyn niihin. Myös jatkobileisiin voi säästetyillä rajoilla ostaa jotain pientä kivaa. 
  10. Vähennä ylimääräistä rahan tuhlausta. Ennen vanhojen tansseja kannattaa alkaa säätämään jo hyvissä ajoin, sillä pienistä säästöistä kertyy isompi budjetti pikku hiljaa. Turhista menoista kuten ylimääräisestä juhlimisesta ja kahvitteluista kavereiden kanssa voi tinkiä muutamaksi kuukaudeksi jos säästetyt rahat käyttää lopulta johonkin kivaan, kuten ammattilaisen meikkiin tai limusiinin vuokraan. 

Toivomme, että vinkeillämme jokainen nuori pääsee alkuun säästämisessä vanhojen tansseihin.

Leave a Response